A terráriumunk legyen olyan nagy, amilyen nagyot csak tudsz csinálni. Az a lényeg, hogy sokat lehessen benne mozogni, ugrálni. Legyen benne sok terasz. 2-3 leguánnak legyen min. 80 x 60 x 60 cm-es (hossz.xszél.xmag.). Legyen benne egy-két odu amiben elbújhatunk, általában egyben alszunk minden, de legyen lehetőség rá, hogy különcködjünk is. Ugyan mi nőstények jól megvagyunk a hímmel, de mégis gondoskodj arról is, hogy időnként ki tudd venni tőlünk a hímet, mert a folytonos udvarlásával stresszelne minket és az egészségünket veszélyeztetnéd.

Szeretünk kaparászni, ásni, ezért nálunk kb. 5 cm vastagságban fehér homok az aljzat, amiben egy részében talajfűtés biztosítja a napi felmelegedést. illetve az egyik terasz felett van azért egy sivatagi speciális melegítő izzó is, ez alatt akár +35-45°C is lehet. A nappali világosságot és az UV-t pedig egy sivatagi fénycső biztosítja. A nappali átlaghőmérséklet: 25-35°C.

Heti két-három alkalommal párásítanak és van nálunk egy vizes tál, ha mégis inni lenne kedvünk. Így minden alkalommal könnyebben megy a vedlés is. Nem szeretjük és nem is jó, ha a felmelegedett testünket lelocsolod, általában ilyenkor el is bújunk.

Mivel sokat ugrálunk jobb, ha strapabíró műnövényekkel díszíted a terráriumunkat.

Mielőtt a terráriumunknak neki látnál, kérlek olvasd el az "innen származom" fejezetet is, mert abból megtudhatod milyen jellemzői vannak a természetes élőhelyünknek, és így minden bizonnyal otthonos kis lakosztályt tudsz készíteni számunkra.

  • Minél nagyobb a terráriumunk, annál jobb.
  • Legyen talajfűtés.
  • Odúban alszunk
  • Én megyek be elsőnek.
  • Időnként bújkálunk.
  • © huncutka farm 2010-2024. minden jog fenntartva.